A Nitus and The Rollin’ Dice egy új, magyar rockabilly formáció, akik élnek-halnak a rock&roll és rockabilly stílusért! Számukra nem csak egy zenei irányzat a sok közül, hanem maga az ÉLET.


Fő céljuk, hogy az amerikai ’50-’60-as években nagy sikert aratott Rock & Roll és Rockabilly stílus hírét, életérzését vigyék Hazánkban. Képzett, a műfajban jártas zenészeket hozott össze a sors, hogy megalakuljon egy női frontemberrel rendelkező rockabilly zenekar Magyarországon.


Nitus & The Rollin' Dice


”Autentikus és Neo (újabb kori) stílusban próbálják a közönségnek bemutatni és felidézni az 50'-es évek Amerikájának a zenei irányzatait, úgy, mint a klasszikus rockabilly, rock&roll dallamait, a swing műfaj feldolgozásait, és nem utolsó sorban a country fülbemászó dalait. Szeretnék, ha a fent említett műfajok nem csak szubkultúraként érvényesülnének hazánkban, hanem amennyire a műfaj engedi, kicsit populárisan mutassák be azokat a közönségnek, hiszen a könnyűzene gyökereiről beszélünk, és hivatásuknak tekintik, hogy eme gyökereket megismerjék a zeneszerető emberek.”


A saját dalok mellett, olyan klasszikusokat választanak feldolgozás daloknak, melyek megmutatják a stílus alapjait, szerzőit és előadóit. A jelenlegi felállás 2008 óta sikeresen működik.

Nitus a zenekar megálmodója és vezetője. Sikerült olyan zenészeket maga köré gyűjtenie, akikhez mára jó barátság fűzi, akikkel zökkenőmentesen zajlik a zenekar élete, születnek az új dalok, és valahányszor együtt színpadra állnak, a „visszataps” sem marad el.


2009. szeptemberében nagy megtiszteltetés érte a zenekart: a németországi Dynamite Magazin cd mellékletén helyet kapott az Old Record Machine című daluk, melyet Európa szerte 25.000 darabos példányszámban adott ki az újság. E daluk már Magyarországon is nagy sikernek örvendhet. Az újság megjelenését követően, és azóta is Európa több országából jelentős érdeklődés irányul a zenekar felé. E váratlan és nagyszámú érdeklődés mindenképpen megtisztelő számukra, emellett azonban fontos nekik, hogy magyar zenekarként az igen szép számú hazai közönség előtt se legyenek ismeretlenek.



A Rock & Roll örök és kortalan! Ajánlhatjuk a zenéjüket és műsorukat egyaránt fiataloknak és időseknek, a zenét hallgatóknak és a táncolni szeretőknek, családosoknak és fiatal lázadóknak, fesztiválokon nagy tömegeknek vagy pub-ban beszélgetőknek, céges összejöveteleken fáradt gőzt kiengedőknek, autós- és motoros találkozók aszfaltkoptatóinak és mindenkinek, aki mind látványilag, mind zeneileg, mind érzésvilágban egy zenei időutazásban szeretnének részt venni.